أنا محترمة

2020
28 عامًا
محافظة نابلس

Tinc dret a escollir la meva parella. Vaig néixer lliure. Vaig fugir de casa de la meva família quan es van assabentar que tenia una relació amb un noi. Vaig anar a la policia, que em va dur al Refugi, després de conèixer tots els detalls del meu cas. El Refugi és un lloc protegit, doncs la meva família em va voler matar quan es va assabentar que estava embarassada sense haver contret matrimoni. Assistia a sessions amb l’equip tots els dies. Em van ensenyar a ser forta, em van aconsellar estudiar i tenir un ofici. Tenia por de sortir del Refugi. Trobo a faltar la meva mare, a qui el meu pare pegava davant dels meus germans i de mi. Després em van obligar a contraure matrimoni amb el noi. Abans de tot això, jo havia après maquillatge a una associació i solia assistir a diferents trobades amb les altres noies, sobre diferents temes. Vaig començar a veure’m com una persona respectable i no com deien que era.

Vaig entendre que tinc drets i que els he de conservar. La meva família no em parla. Vaig deixar el Refugi i me’n vaig anar a viure amb el meu marit. Ell tampoc era bo amb mi. Després vaig treballar a un centre de bellesa i al meu marit només li donava una part del sou, ja que havia decidit viure sola a un pis, però per suposat que no va ser gens fàcil per a mi. Solia anar a l’especialista, no de forma continuada, sinó a una sessió cada dues setmanes. Ella m’ajudava a pensar i a prendre decisions. Després vaig sol·licitar el divorci. Em vaig endur a la meva filla amb mi i vaig conèixer per casualitat, a una nova especialista, per la qual cosa, vaig començar a assistir a les seves sessions. No m’avergonyia parlar de la meva història amb altres dones. Volia que aprenguessin i se’n beneficiessin, ja que l’educació és molt important per a poder valer-nos per nosaltres mateixes. La meva filla és molt bona en els estudis i vull educar-la de la millor manera possible. Crec que és molt important parlar i aprendre de les especialistes que tant ens han ajudat a aprendre a ser fortes, que expliquen a les dones que han de valer-se per elles mateixes, que no han d’acceptar les injustícies de ningú i que han de conèixer els seus drets.

Avui en dia treballo des de casa i publico contingut a Facebook, la gent acudeix a casa meva. M’encantaria obrir un saló de bellesa molt gran. Aquest és el meu anhel a curt termini, i si Déu vol podré complir-lo, perquè he après i ara sóc forta.

الصوت باللغة العربية

Soc respectable