TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Ahlam Shibli

احلام شبلي

Biografia

Ahlam Shibli, va néixer l’any 1970 a Palestina. Internacionalment, és coneguda com a fotògrafa tot i que també utilitza el cinema i el videoart com a forma d’expressió.

El seu treball fotogràfic s’ha presentat en exposicions individuals i col·lectives a escala internacional i ha estat publicat i exposat arreu del món. La seva obra Phantom Home, ha estat exposada al Museu d’Art Contemporani de Barcelona, al ​​Jeu de Paume de París, i al Museo de Arte Contemporânea de Serralves de Porto, entre d’altres.

Les obres cinematogràfiques de l’Ahlam Shbili exploren les relacions entre la majoria- minoria a Israel/Palestina i les relacions asimètriques que hi operen, proposant analitzar la/les identitat(s) a través de les seves interaccions. La seva pel·lícula Nine Days, exposa l’entramat subjacent en les converses entre joves palestins i israelians sobre el poder.

El treball de Shibli utilitza una estètica documental per abordar les tensions incrustades en la noció de llar, abordant la seva pèrdua i la lluita contra aquesta pèrdua, però també amb les restriccions i les limitacions que la idea de llar imposa a les persones i comunitats marcades per una política identitària repressiva. Ocupació (2016–17) es basa en la destrucció dels mitjans de subsistència palestins a Hebron i els territoris ocupats pel règim colonial israelià i les accions dels colons sionistes. Ramallah Archive (2014) assenyala maneres de reorganitzar l’existència col·lectiva i individual mitjançant els negatius fotogràfics i els fitxers retrobats a l’Arxiu municipal de Ramallah mentre que Death (2011-2012) mostra els esforços de la societat palestina per preservar la presència dels màrtirs que van perdre la vida lluitant contra l’ocupació israeliana. Ahlam Shili també ha tractat les problemàtiques lligades a la comunitat LGBTI+ al seu treball Eastern LGBT (2004/2006).

Filmografia

Nine Days In Wahat al-Salam, Palestina, documental, 49 min, 2010.

Contacte

Pàgina web: www.ahlamshibli.com

ahlamshibli@hotmail.com