TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Buthina Canaan Khoury

بثينة كنعان الخوري

« One can leave prison, but prison does not leave you. »

Biografia

Buthina Canaan Khoury (1966) és una directora palestina, graduada en cinema i fotografía al College of Fine Arts de Boston. L’any 2000 crea la productora audiovisual independent Majd Production Company a Ramallah amb l’objectiu de produir documentals sobre els temes crucials i les problemàtiques que envolten les dones palestines en l’àmbit social i polític.

Comença la seva carrera com operadora de càmera i és de les primeres dones palestines que cobreix l’actualitat d’Orient Mitjà per als mitjans de comunicació i les cadenes de televisió europees. L’any 2004 realitza el seu primer documental, Women in Struggle on la cineasta treballa com a directora, operadora de càmera i productora. Realitza seguidament Maria’s Grotto, un documental que ha rebut diversos premis com el Muhr de plata al Festival de Dubai de 2007.

En les seves pel·lícules, Buthina Canaan Khoury aborda qüestions considerades sovint com a tabú en la societat patriarcal: els feminicidis lligats als crims d’honor, que encara són vigents en alguns indrets de Palestina, (a Maria’s Grotto) i les tortures sexuals infligides per l’exèrcit israelià a les presoneres, i les conseqüències que això té en la vida personal i intima d’aquestes dones i en les seves projeccions de futur una vegada en llibertat ( a Women in Struggle).

Buthina Canaan Khoury viu a Palestina i actualment treballa en la seva primera pel·lícula de ficció, Green Almond.

Filmografia

—Taste the Revolution, documental, 2008, 27 minuts

—Maria’s Grotto, documental, 2007,  52 minuts

—Women in Struggle documental, 2004, 56 minuts

Per saber-ne més 

—Buthina Canaan Khoury: A Resilient Palestinian Filmmaker for Incarcerated Women

—Women in Struggle

—Reflexões sobre mulheres palestinianas e cinema

—This Is Not Living by Alia Arasoughly, Women in Struggle by Buthina Canaan Khoury, Soraida, A Woman of Palestine by Tahani Rached

Contacte

Productora

Majd Production Company

buthina@womeninstruggle.com   buthinack@hotmail.com