TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Dahna Abourahme

دهنا ابو رحمة

Biografia

Dahna Abourahme, és una cineasta palestina originària de Betlem. Va créixer entre Amman, Dubai i Beirut i va rebre una beca per estudiar a la New School de Nova York. On posteriorment va treballar en projectes de multimèdia per la comunitat palestina establerta a la ciutat.

Entre els seus treballs destaquen 500 Dunam on the Moon i Blue Flickers, una obra de videoart en la qual la cineasta explora l’estranyesa en la normalitat i la violència de la vida quotidiana. L’any 2004 realitza Until When, un retrat íntim del poble palestí durant la segona intifada i que segueix el recorregut de quatre famílies del camp de refugiats de Dheisheh, als afores de Betlem. Tots ells parlen del seu passat i del futur amb humor, dolor, frustració i esperança. El 2010 produeix, The Kingdom Of Womens, un documental sobre les revoltes i protestes de dones del camp de refugiats d’Ein El Hilweh, al sud del Líban.

Dahna Abourahme viu a Beirut i treballa en el seu proper projecte, A Folktale of Palestine, un documental que descriu diverses històries d’amor en el context dels canvis tumultuosos que va viure Palestina a principis de segle XX. Viatgers, revolucionaris, pagesos, músics, professors i escriptors ens porten a un viatge a la recerca de l’amor, la justícia i al sentit de la pertinença.

Filmografia

— A Folktale of Palestine, documental, en desenvolupament. 

— The Kingdom Of Womens, documental, 54 min, 2010

— Until When, documental, 59 min, 2004