TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Dina Naser

دينا ناصر

Biografia

Dina Naser és una cineasta i productora jordana, d’origen palestí. Llicenciada en arts gràfiques a Jordània, segueix la seva formació documental en el marc del programa Erasmus DocNomads a Lisboa, Budapest i Brussel·les. 

Després de finalitzar els seus estudis, treballa en diferents productores de televisió. Ha produït la sèrie Hikayat Simsim, una versió àrab de Barrio Sesamo. Seguidament, comença a produir i realitzar les seves primeres pel·lícules de manera independent, inspirant-se en persones palestines refugiades a Jordània. Realitza els curtmetratges documentals Shamieh (2011), One Minute (2015) i Sea Wash (2016). L’any 2019 realitza el seu primer llargmetratge, Marwa Petita i Valenta (Tiny Souls) un documental que va ser projectat al DocsBarcelona el 2020 i que va viatjar per molts cinemes catalans en el marc del Documental del mes.  

Al documental Marwa Petita i valenta, la cineasta filma durant nou anys a un grup de nens i nenes de Síria instal·lats en un camp de refugiats a Jordània. Amb el pas dels anys acompanyem a la petita Marwa de la infantesa, a l’adolescència fins als seus primers anys de dona adulta. La seva obra es focalitza en documentar relats comuns que a poc a poc descobrim com inusuals. Els temes que tracta sovint tenen relació amb la seva terra natal, Palestina, esdevenint un altaveu de moltes persones refugiades a Jordània i ens apropa amb tendresa a les diferents comunitats i a la diversitat d’ecosistemes humans.

Dina Naser viu i treballa a Amman, Jordània.

Filmografia

—Shamieh, curtmetratge, minuts, 2011 

—One Minute, curtmetratge, 10 minuts, 2015 

—Sea Wash, documental, 3 minuts, 2016

—Tiny Souls, documental, 85 minuts, 2019

Contacte

Vimeo

dina.naser@gmail.com