TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Ghada Terawi
Ghada Terawi

غادة تيراوي

Biografia

Ghada Terawi va néixer a Beirut l’any 1972, de pares palestins refugiats d’Al Tireh, prop de Jaffa. Va viure a Beirut fins a la invasió israeliana del Líban el 1982, i després de l’expulsió dels palestins de la ciutat, va viure en diferents països com Síria, Xipre o Egipte, abans d’instal·lar-se a Tunísia.

Va estudiar a la American University del Caire on es va llicenciar en ciències polítiques. La cineasta va créixer a l’exili i va visitar Palestina per primera vegada l’any 1996. És aleshores que decideix instal·lar-se a Gaza i començar a treballar per a diferents directors de cinema palestins fins que a l’any 2001 realitza Bidna Na’ish (Staying alive), un documental emmarcat en la segona Intifada que va començar aquell mateix any. La cineasta ens mostra una realitat diferent de la dels mitjans de comunicació a través de la mirada de dos nens, Mohamed de 14 anys i Ahmad de 16.

De la seva filmografia destaquen els documentals The Way Back Home, i The Last Station. En aquestes obres la cineasta posa en relleu una reflexió sobre la visió de Palestina que tenen els refugiats, una realitat que la cineasta coneix en primera persona, sent la filla d’un militant palestí que va viure a Líban, Tunísia i Egipte. Aquestes reflexions personals són un viatge que se situa entre la ficció i la realitat, plenes de felicitat i esperança, però també de desil·lusions. En What’s Next?, la cineasta ens parla de les conseqüències de la invasió de l’exèrcit israelià de Ramallah durant la segona intifada.

Ghada Terawi, viu i treballa a Ramallah.

Filmografia

—  Golden Pomegranate Seeds, documental, 14 min, Palestina, 2009

— The Last Station, documental, 7 min, Palestina, 2007

—  The Way Back Home, documental, 33 min, Palestina, 2006

—  Matha Ba`d, documental, 40 min, Palestina, 2003

—  Staying Alive, documental, Palestina/Suïssa, 2001

Contacte