TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Jackie Reem Salloum
Jackie Reem Salloum

جاكي ريم سلوم

Biografia

Jackie Reem Salloum és una artista i cineasta d’origen palestí i sirià, establerta a Nova York.

La seva obra, multimèdia i videoart, es centra a documentar històries i records de persones, inclosa la seva família, que han estat fragmentades pel desplaçament i l’exili. El treball cinematogràfic de Salloum inclou peces de vídeo experimental com Planet of the Arabs, que es van projectar al Festival de Cinema de Sundance. Ha dirigit altres curtmetratges com Meen Erhabe (Who is the terrorist), una peça que desconstrueix els estereotips i es qüestiona sobre la noció de terrorisme fent una reflexió sobre el conflicte als territoris ocupats.

Després de finalitzar el seu Màster de Cinema a la Universitat de Nova York, va dirigir la pel·lícula Slingshot Hip Hop, sobre l’escena del hip-hop palestí que es va estrenar al festival de cinema de Sundance. Aquest documental proposa una mirada fresca i original, presentant-nos una joventut palestina solidària i compromesa que ha escollit la paraula, els versos i la rima com a alternativa de lluita i resiliència quotidiana. Aquest documental ha estat utilitzat en programes de conscienciació per a joves i com a eina pedagògica en centres educatius i universitaris.

El treball d’art i vídeo de Jackie Reem Salloum s’ha exposat en exposicions individuals i col·lectives als Estats Units i internacionalment.

Filmografia

— Slingshot Hip Hop, documental, 80 min, Estats Units, 2008

— Planet of the Arabs, documental- experimental, 9 min, Estats Units, 2005 

Meen Erhabe, clip musical, Palestina, 2003.