TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Juna Suleiman
Juna Suleiman

جونا سليمان

Biografia

Juna Suleiman és una actriu i cineasta palestina que va néixer a Natzaret l’any 1981. Va estudiar a la Facultat d’Arts, Cinema i Televisió de Tel Aviv i va obtenir una beca per estudiar a l’Akademie Schloss Solitude de Stuttgart.

Juna Suleiman treballa com a directora de càsting tot i que també ha treballat en les pel·lícules The Time that Remains i It Must Be Heaven, produïdes pel seu oncle, Elia Suleiman com així com en altres pel·lícules com Omar de Hany Abu Assad i Let It Be Morning de Eran Kolirin.

Juna Suleiman va filmar, dirigir i produir la seva primera pel·lícula documental, Mussolini’s Sister l’any 2018. Aquest documental va ser presentat a l’IDFA i va guanyar dos premis al DocAviv festival de 2019 (Best Debut Film and Best Cinematography award). Mussolini’s Sister es presenta com un document audiovisual que ens situa a la frontera entre la ficció i la realitat, on la cineasta crea una relació ambivalent entre l’espectador i la protagonista del documental, la Hiam, que va des de la simpatia i l’empatia al rebuig. El treball efectuat amb el so de la pel·lícula, on es sobreposen el so ambient i els diàlegs amb el so que resulta de l’acoblament de l’audiòfon de la protagonista, ens endinsa de manera claustrofòbica en la vida de la protagonista. Juna Suleiman ens deixa un documental en el qual entreveiem les relacions interpersonals i les diferències generacionals que existeixen dins de la societat palestina actual.

Filmografia

 — Mussolini’s Sister, documental,  71 min, 2018.