TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Laila Abbas

ficció, documental

refugiats, diàspora, exili, mur d'apartheid, gènere, identitat, pertinença, nakba, naksa, Cisjordània, comèdia, memòries familiars, història

ليلى عباس

Biografia

Laila Abbas (1980) és productora, guionista i directora independent. Llicenciada en cinema a Jordània, comença la seva carrera treballant com a administrativa a la televisió fins que la seva passió per explicar històries la condueix a realitzar les seves primeres pel·lícules.

L’any 2010 comença a dirigir els seus primers curtmetratges, Visa (2010), Fruity Dreams (2011) i Five Cups and a Cup (2012), obres que li van permetre obtenir una beca per estudiar producció a la Universitat de Holloway a Gran Bretanya.

Després d’obtenir un diploma en cinema a Jordània realitza el seu primer llargmetratge, Ice & Dust (2013). Torna a Palestina per treballar com a formadora a l’Institut de mitjans de la comunicació a la Universitat Al-Quds de Ramallah. L’any 2016 crea la seva pròpia productora audiovisual independent Young Oak Productions a Ramallah i produeix Madam El (2016) i The Chair (2017).

Laila Abbas viu actualment a Ramallah i treballa en la realització de la seva primera pel·lícula de ficció, The Year of Ashes i en un nou curtmetratge, Lowest Point on Earth.

Filmografia

—Blurry, curtmetratge, 2020, ficció

—Lowest Point on Earth, curtmetratge, ficció

—Barzakh, llargmetratge, 2018, ficció

—The Chair, curtmetratge,  2017, ficció

—Madam El, curtmetratge,  2015, ficció

—Ice & Dust, llargmetratge, 2013, ficció

—Five Cups and a Cup, curtmetratge,  2012, ficció

—Fruity Dreams, , curtmetratge,  2011, ficció,

—Visa, curtmetratge, 2010, ficció