TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Larissa Sansour

لاريسا صنصور

«Si nació vol dir una "comunitat imaginada", com imaginar-ne una, davant d'un projecte de desplaçament forçat i de divisió, que esborra tots els punts de referència de la memòria, i sobretot del territori sobre el qual la imaginació es fonamenta?»

Biografia

Larissa Sansour (1973) va estudiar Belles Arts a Londres, Nova York i Copenhaguen. La seva obra imbrica vídeo, fotografia, instal·lacions i escultura. El seu eix principal és sobreposar ciència-ficció i realitat en el context sociopolític d’Orient Mitjà. S’interessa també per la dialèctica entre el mite i la història i qüestiona la condició de l’estat, de la independència i el final de l’ocupació.

En la seva trilogia A Space Exodus, Nation State i In the Future ( 2009 -2015) Sansour ha explorat el paper de l’arqueologia per a la construcció de la nació i de la identitat nacional. En absència d’un procés de pau a Israel / Palestina, l’arqueologia s’ha convertit des de fa temps en un camp de batalla per resoldre disputes territorials. Larissa Sansour explora i inverteix la metodologia arqueològica en un intent d’influir en les narratives colonials i en com aquestes manipulen la història.

La seva última pel·lícula, In Vitro, dins d’una galeria subterrània, dues dones exploren la memòria, el traumatisme, l’exili i la nostàlgia i es preparen per replantar i reconstruir la terra després d’una catàstrofe ecològica. Una pel·lícula distòpica associada a un passat històric ben real.

Larissa Sansour va néixer a Jerusalem i viu actualment a Londres.

Filmografia

—In the Future They Ate from the Finest Porcelain, film 29’, Larissa Sansour/Søren Lind, 2016

—Feast of the Inhabitants, film, 15’, Larissa Sansour, 2012

—Nation Estate, film, 9’, Larissa Sansour, 2012

—A Space Exodus, film, 5’, Larissa Sansour, 2009

—Soup Over Bethlehem, film, 9’, Larissa Sansour, 2006

Contacte

https://larissasansour.com/
info@larissasansour.com

Productora
Mec Film 
irit@mecfilm.de