TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Layaly Badr

ليالي بدر

Biografia

Layaly Badr és una cineasta jordana d’origen palestí. Va començar a treballar com a escriptora i guionista de relats per infants abans de començar a estudiar cinema a Alemanya. Ha publicat dos llibres, ‘Lobana Wal Qamar’ i ‘Nahr Wa Shajara’.

Layaly Badr ha guanyat diversos premis per les seves obres i documents audiovisuals per a la televisió, pel·lícules musicals que combinen imatges reals i animació. El seu curtmetratge “Road to Palestine”, produït el 1985 per l’OLP, va guanyar The Golden Lorbeer de la televisió alemanya, la millor obra per a nens al Festival de televisió àrab de Tunísia, el Premi Pioneer al festival de televisió de Damasc i va rebre una menció especial al Festival de cinema infantil d’Isphahan. Aquest curtmetratge d’animació per a nens està basat en el testimoni de la Laila, una nena palestina que mira al cel mentre la seva mare es pentina i veu caure globus, globus tèrmics que cauen directament sobre el seu objectiu, Palestina.

Layaly Badr és productora i distribuïdora i treballa actualment a The Void Project, un projecte que conjuntament amb el London Palestinian Film Festival treballa per restaurar pel·lícules de dones cineastes produïdes per l’OLP durant el període de cinema revolucionari palestí als anys 60-70.

Filmografia

— Road to Palestine, 16 mm, 7min, animació, 1985.

Contacte