TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Liana Badr

ليانا بدر

Biografia

Liana Badr és novel·lista, escriptora de contes, periodista, poeta i directora de cinema. Va ser criada a Jericó, va estudiar a la Universitat de Jordània i es va graduar a la Universitat Àrab de Beirut amb una llicenciatura en filosofia i psicologia.

L’any 1999 Liana Badr realitza el peu primer documental, Fadwa: A Palestinian Poet, en el que es centra en la vida de la poeta palestina Fadwa Tuqan. L’any 2000 realitza Zeitounat, un documental des d’una consciència ecològica en el qual denuncia el desarrelament del poble palestí a través del retrat de dones pageses que defensen les seves oliveres i la seva terra de les forces d’ocupació. L’any 2002 dirigeix The Green Bird, un documental que recull els testimonis i els relats dels nens del seu veïnat, on la cineasta ens deixa entreveure els espais on juguen, somnien, riuen i ploren.

Liana Badr és una documentalista que fa pel·lícules properes al realisme social i mostra la vida quotidiana de nens, homes i dones palestines explicant-nos els seus anhels i esperances d’un futur millor, ancorats en la injustícia quotidiana en la qual viuen.

Liana Badr viu actualment a Palestina i treballa al Ministeri de Cultura Palestí (PMC) com a directora general d’art i és editora a Dafater Thaqafiyya.

Filmografia

 Al Quds, My City, documental, 52 min, Palestina, 2010

A match on Thursday Afternoon, documental, 3 min, Palestina, 2006

— The Gates are Open. Sometimes !, documental, 43 min, Palestina, 2006

Siege, documental, 41 min, Palestina, 2003

The Green Bird, documental, 40 min, Palestina,  2002

— Zeitounat, documental, 30 min, Palestina, 2000

Fadwa : a Palestinian Poet, documental, Palestina, 1999