TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

May Odeh
May Odeh

مي عودة

Biografia

May Odeh és una directora i productora palestina, nascuda a Bir Zeit, à Cisjordània. Després d’estudiar un Màster de cinema i producció a la Universitat de Noruega Lillehammer, funda la seva pròpia productora independent Odeh Films. 

Ha dirigit i produït diverses pel·lícules, el curtmetratge de ficció Maradona’s Leg (2018), The Crossing (2017) i el curtmetratge documental Gaza by Her (2017) i també va produir el seu propi documental Diaries. L’any 2020 produeix el llargmetratge, 200 Metres, del director Ameen Nayfeh que va rebre nombrosos premis, entre ells el premi a millor pel·lícula de ficció al Festival Internacional de Gouna, Egípte. El 2021 produeix el documental, A Thousand Fires de Saeed Taji Farouky.

Diaries, és un documental que May Odeh filma a Gaza, entrant a la Franja pels túnels i que relata el testimoni únic de tres dones que s’enfronten a un doble setge, l’ocupació israeliana i l’autoritat que controla la ciutat. Les tres noies compartiran les seves pors, records, pensaments i esperança d’una vida millor i ens acompanyen dins de la seva pròpia Gaza, la Gaza que ningú coneix realment.

Paral·lelament a la seva feina com a productora, organitza el Red Carpet Film Festival, l’únic festival de cinema a la Franja de Gaza i el Mobile Cinema, un projecte que consisteix a viatjar pels pobles de la zona C, a Cisjordània, per tal de projectar-hi pel·lícules i apropar el món del cinema a aquells i aquelles que no hi tenen accés, en projeccions familiars i accessible a tothom. 

May Odeh viu actualment a Munic on treballa entre altres coses per dur a terme un projecte de Storytelling per a joves en diversos indrets de Palestina amb el Vidéobus, una associació francesa de producció de cinema en vídeo itinerant.

Filmografia

—  Gaza by Her, curtmetratge documental, 20 min, Palestina, 2017. 

—  Diaries, documental, 53 min, Palestina, 2012. 

—  Palestine, Summer 2006, curtmetratge documental, 35 min, Palestina, 2006.

Contacte

Productora: Odeh Films: odehfilms@gmail.com 

Contacte: May.odeh@gmail.com