TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Mira Sidawi
Mira Sidawi

ميرا أحمد صيداوي

Biografia

Mira Sidawi és una artista palestina que va néixer al camp de refugiats de Bourj Barajneh al Líban. Va estudiar teatre i va participar en diferents pel·lícules i obres de teatre a Beirut. També ha participat en alguns tallers d’escriptura creativa al camp de refugiats i ha escrit contes breus. Un d’aquests contes va ser escollit per participar en un taller de lectura a Alemanya, finançat per l’Institut Goethe.

Va produir i dirigir la seva primera pel·lícula l’any 2016, “Four Wheels Camp”, un curtmetratge documental que es va projectar al Festival Ciné-Palestine de París on va obtenir el premi del jurat i també va ser projectat al festival de cinema universitari de Beirut on va obtenir el premi del públic. A Four Wheels Camp, Mira Sidawi ens endinsa en la vida de Bourj Barjneh. La cineasta interroga la població sobre l’indret en el qual desitjarien ser enterrats fent així un retrat sobre la simbologia de Palestina i l’imaginari de la població palestina dels camps libanesos.

La seva segona experiència en producció i direcció va tenir lloc amb la pel·lícula “The Wall”, l’any 2019. La pel·lícula parla de la vida de quatre joves del camp de refugiats que somien convidar Roger Waters endinsant-nos així en la vida d’aquests joves, en les seves lluites i en la duresa quotidiana a la qual s’enfronten per sobreviure.

Mira Sidawi viu al Líban i està treballant en la seva novel·la “Tell sleep to sleep”, que després té la intenció i l’esperança de transformar en pel·lícula. Aquesta novel·la va ser finançada per l’organització Mophradat sota el programa de suport als escriptors del món àrab.

Filmografia

The Wall, documental, 20 min, Liban, 2019.

Four Wheels Camp, documental, 20min, Liban, 2016.

Contacte

mirasidawi@gmail.com