TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Mona Benyamin
Mona Benyamin

منى بنيامين

Biografia

Mona Benyamin és una jove artista visual i cineasta palestina, nascuda l’any 1997 a Haifa. Va estudiar a l’Acadèmia Bezalel d’Arts i Disseny de Jerusalem.

En les seves obres, explora les perspectives intergeneracionals sobre l’esperança, el trauma i les qüestions d’identitat, utilitzant l’humor i la ironia com a eines polítiques de resistència i reflexió. Cinematogràficament, empra diferents tècniques visuals, a més de la pintura i el dibuix, i sol treballar amb el seu entorn més proper, col·laborant amb la seva família com a protagonistes principals de les seves obres i la seva casa familiar com a únic escenari.

Moonscape, el seu primer treball, és un curtmetratge d’estil lynchià que pren la forma d’un vídeo musical per a una balada, interpretada pels seus pares. La cançó recorre la història d’un home anomenat Dennis M. Hope, que reclama la propietat de la Lluna l’any 1980 i funda l’Ambaixada Lunar, una empresa que ven terres en diferents planetes i llunes. Les imatges de la pel·lícula són un híbrid d’escenes surrealistes de la indústria musical àrab, el cinema negre, material d’arxius de la NASA i fragments de pel·lícules de culte que mostren representacions de la Lluna. Mona Benyamin fa una connexió directa amb la seva pròpia vida, aquella d’una jove palestina que viu sota l’ocupació israeliana i que anhela acabar amb la misèria i submissió del seu poble de qualsevol manera possible.

Mona Benyamin viu a Haifa.

Filmografia

Moonscape, Palestina, experimental, 17min, 2020.

Trouble in Paradise, Palestina, experimental, 8 min, 2018.

Contacte

Pàgina web: https://www.monabenyamin.com/

Contacte: bin_mona@hotmail.com