TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Nahed Awwad
Nahed Awwad

ناهد عواد

“Passo molt de temps amb les persones que filmo. M’ensenyen coses de la meva llar, Palestina, i de mi mateixa. No és el mateix que treballar amb actors.”

Biografia

Nahed Awwad és una cineasta palestina independent establerta a Berlín. Nahed va estudiar al European Film College de Dinamarca, ha treballat en cinema i televisió des de 1997 i fa pel·lícules des de 2002.

El 2020 va ser comissària de l’exposició de fotografia “Ulls de Gaza”. Ha estrenat vuit documentals de diferents gèneres, experimentals, curts i llargmetratges.

L’enfocament i la perspectiva cinematogràfica de la cineasta és proporcionar un accés íntim als personatges que apareixen a les seves pel·lícules perquè el públic pugui sentir que coneixen –i entenen– la gent que estan observant a la pantalla gran.

Les seves pel·lícules han estat projectades en diversos festivals de cinema internacionals, com ara el festival de cinema HotDocs, al Canadà, al Festival de Cinema de Drets Humans a Praga, al Festival internacional de cinema de Dubai i al Vision du Reel Film Festival, a Suïssa. El 2009 se li va concedir el premi International Trailblazer Tribute- Middle East  al MIPDOC.

Filmografia

 Gaza Calling, documental, 52min, Palestina 2012.

 5 minutes from home, documental, 52 min, Palestina, 2008.

 Not Just Any Sea!, experimental, 3 min, Palestina, 2006.

 The Fourth Room, documental, 25 min, Palestina, 2005.

 25 Km, documental, 15min, Palestina, 2004.

 Going for a ride?, experimental, 15min, Palestina, 2003.

—  Lions, experimental, 10min, Palestina, 2002.

Contacte

Pàgina web: www.nahedawwad.com

Contacte:  nahedhawwad@gmail.com