TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Nahed Awwad

documental, experimental

refugiats, mur d'apartheid, gènere, identitat, pertinença, nakba, naksa, Gaza, Cisjordània, memòries familiars, intifada, memòria

Nahed Awwad

ناهد عواد

“Passo molt de temps amb les persones que filmo. M’ensenyen coses de la meva llar, Palestina, i de mi mateixa. No és el mateix que treballar amb actors.”

Biografia

Nahed Awwad és una cineasta palestina independent establerta a Berlin. Nahed va estudiar al European Film College de Dinamarca, ha treballat en cinema i televisió des de 1997 i fa pel·lícules des de 2002.

El 2020 va ser comissària de l’exposició de fotografia “Ulls de Gaza”. Ha estrenat vuit documentals de diferents gèneres, experimentals, curts i llargmetratges.

L’enfoc i la perspectiva cinematogràfica de la cineasta és proporcionar un accés íntim als personatges que apareixen a les seves pel·lícules perquè el públic pugui sentir que coneixen –i entenen– la gent que estan observant a la pantalla gran.

Les seves pel·lícules han estat projectades en diversos festivals de cinema internacionals, com ara el festival de cinema HotDocs, al Canadà, al Festival de Cinema de Drets Humans a Praga, al Festival internacional de cinema de Dubai i al Vision du Reel Film Festival, a Suïssa. El 2009 se li va concedir el premi International Trailblazer Tribute- Middle East  al MIPDOC.

Filmografia

 Gaza Calling, documental, 52min, Palestina 2012.

 5 minutes from home, documental, 52 min, Palestina, 2008.

 Not Just Any Sea!, experimental, 3 min, Palestina, 2006.

 The Fourth Room, documental, 25 min, Palestina, 2005.

 25 Km, documental, 15min, Palestina, 2004.

 Going for a ride?, experimental, 15min, Palestina, 2003.

—  Lions, experimental, 10min, Palestina, 2002.

Contacte

Pàgina web: www.nahedawwad.com

Contacte:  nahedhawwad@gmail.com