TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Najwa Najjar
Najwa Najjar

نجوى نجار

Biografia

Najwa Najjar va néixer el 1973 a Washington, de mare palestina i pare jordà. Va estudiar ciències polítiques i economia abans de començar els estudis de cinema als Estats Units. L’any 2000 va fundar amb el seu marit Hani Kort, la seva pròpia productora, Ustura Films amb seu a Ramallah.

Va començar la seva carrera en el món de la publicitat i l’any 1999 produeix la seva primera pel·lícula de ficció, Pomegranates and Myrrh. El mateix any, realitza un curtmetratge Naim and Wadee’a basat en els relats orals de dos membres de la seva família que l’any 1948 van ser forçats a deixar la seva llar de Jaffa. El seu segon llargmetratge, Eyes of a thief, és un thriller basat en una història real i filmat íntegrament a Cisjordània, amb la cantant algeriana Soad Massi fent el seu primer rol com a actriu. La seva última pel·lícula de ficció, Between Heaven and Earth una comèdia romàntica, que tracta entre altres coses, de les dificultats de moviment a l’interior de Palestina per una parella de joves, deixant aflorar les múltiples opressions que operen a l’Estat d’Israel.

Najwa Najjar treballa com a productora de curtmetratges i és membre del jurat en diferents festivals de cinema a escala internacional. D’altra banda, la cineasta és també crítica de cinema i de literatura i ha escrit diversos articles sobre el cinema palestí.

Najwa Najjar viu entre els Estats Units i Palestina.

Filmografia

—  Lifting The Mask, ficció, 2020

—  Between Heaven and Earth , ficció, 90 min, 2019 

— Eyes of a thief, ficció, 100 min, 2014 

—  Pomegranates and Myrrh, ficció, 110 min  2009

—  Yasmine song, ficció, 20 min, 2005 

—  They Came from the East, ficció, 20min, 2004

—  Blue Gold, ficció, 20min, 2004

—  A Boy Named Mohamed, ficció, 20min, 2001

—  Quintessence of Oblivion, ficció, 20min, 2000 

—  Naim and Wadee’a, documental, 20 min, 1999

Contacte

najjarnajwa@gmail.com