TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Nora Alsharif
Nora Alsharif

نورا الشريف

Biografia

Nora Alsharif, de pares palestins, va créixer entre el Caire i Amman amb una passió pel cinema des de ben petita. Després de començar la seva carrera professional com a dissenyadora gràfica va decidir dedicar-se al cinema i l’any 2010 va obtenir el seu màster en direcció de cinema i televisió per la Universitat de Westminster a Londres. 

La seva pel·lícula de graduació Wednesday Afternoons va guanyar diversos premis i es va projectar a molts festivals d’arreu del món, com ara el Festival de Cinema de Roma i el Festival de Cinema d’Abu Dhabi.

El 2013, va fer el seu segon curtmetratge Ismail, ambientat l’any 1948 i inspirat en un dia de la vida i la rutina del cèlebre pintor palestí Ismail Shammout. Va ser seleccionat per participar en l’onzena Berlinale Talent Campus en el procés de postproducció i es va estrenar al festival de curtmetratges de Palm Springs i al London Short Film Festival, i va guanyar diversos premis, entre els quals el millor curtmetratge al festival de cinema d’Alexandria.

Nora Al Sharif, resideix als Estats Units on està desenvolupant el seu primer llargmetratge.

Filmografia

—  Ismail, ficció, 28 min, 2013

— Wednesday Afternoons, ficció, 15 min, 2010

— The Chase, ficció, 6 mins, 2009

—  My Morning Coat, ficció, 7 min, 2009

— The door, ficció, 6 min, 2008