TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Pary El-Qalqili
“Quan tenia 12 anys, el meu pare ens va deixar per tornar a Palestina. El seu somni de construir una casa i continuar la lluita per l'alliberament de Palestina va fracassar. Va ser expulsat pels israelians. De sobte, va tornar a Berlín, sonant a la nostra porta d'entrada. La meva mare el va mirar, no va dir ni una paraula i el va deixar entrar. Ara es passa els dies assegut al soterrani de la nostra petita casa adossada, retingut dins la seva closca de tortuga.”

Biografia

Pary El-Qalqili és una escriptora i cineasta d’origen palestí amb seu a Berlín. Va estudiar Ciències Culturals a la Universitat Europea Viadrina i a la Universitat de Buenos Aires abans de començar els seus estudis de direcció cinematogràfica a la Universitat de Televisió i Cinema de Munic.

El seu primer llargmetratge, La ràbia de la tortuga, es va estrenar al Festival Visions du Réel i va rebre diversos premis en festivals internacionals. En aquesta pel·lícula la cineasta s’endinsa en la vida del seu pare per explorar les nocions de fugida, expulsió, exili i un retorn fallit a Palestina. El seu curtmetratge Neighbours, codirigit amb Christiane Schmidt, va ser nominat al Premi de la Crítica de Cinema Alemany.

Pary El-Qalqili, està treballant en el seu proper llargmetratge “Free Ahed”,  va ser cofundadora de la iniciativa #nichtmeintatort, una plataforma de crítica cinematogràfica feminista i interseccional i és membre de la junta de Pro Quote Film.

Filmografia

Free Ahed, llargmetratge en desenvolupament

Neighbours, Co-dirigit amb Christiane Schmidt, 32 min, 2018

Zoolan, 26 min, 2016

Human Resource, 12 min, 2015

Return To Life,  6 min, 2015

The Turtle´s Rage, escrit amb Silvia Wolkan, 70 min, 2012

The Calm Before The Storm, 15 min, 2009

Angstkommen, 1 min, 2007

Josip, 7 min, 2007

Contacte

Pàgina web: https://www.paryelqalqili.com/ 

Contacte:  paryelqalqili@gmail.com