TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Razan Al Salah

رزان الصلاح

Biografia

Razan Al Salah és cineasta i artista, la seva obra imbrica imatge audiovisual, creació d’objectes i matèria.  Utilitza la perspectiva visual i les noves tecnologies per crear una (des)connexió entre diferents llocs, temps i escales. El seu últim curt, Your Father Was Born 100 Years Old and So Was the Nakba, es va estrenar al Blackstar Film Festival i ha sigut projectat en nombrosos festivals internacionals i va guanyar el premi al millor curtmetratge al festival Palestine Cinema Days a Ramallah.

En aquest curt, una veu en off ressona, sobreposant espais i temps, mentre descobrim els carrers d’una ciutat palestina anhelada que veiem a través de Google Street View, la veu fictícia i imaginada de l’àvia de la cineasta, una refugiada palestina que mai va poder tornar a la seva ciutat natal. Cinquanta anys després de la Nakba els carrers de Haifa són irreconeixibles, l’ànima de l’àvia vaga pel ciberespai buscant la seva llar. A sobre d’aquestes imatges que es distorsionen i es pixelen a mesura que la connexió es talla, es superposen les imatges de la fugida forçada de milers de palestins.

Razan AlSalah va guanyar el 2019 a AFAC el finançament per al seu nou projecte, The Greatest Wait, una pel·lícula experimental que rastreja la ruta migratòria d’una refugiada palestina que busca el seu lloc a través de la realitat virtual.

Razan AlSalah és professora de cinema a la Universitat de Concordia, de Mont-real. Viu entre Mont-real, Nova York i Beirut.

Filmografia

—Your Father Was Born 100 Years Old, And So Was The Nakba, documental-ficció, 2017, 7min

—L’obra audiovisual de la Razan AlSalah està disponible al seu compte vimeo.