TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Reem Shilleh

ريم الشلة

Biografia

Reem Shilleh és investigadora, comissària d’exposicions, editora i artista. La seva recerca es focalitza en l’ús de les imatges de propaganda revolucionària a Palestina, en la diàspora i en les xarxes de solidaritat. També analitza i qüestiona les imatges d’arxiu audiovisual i fotogràfic, captades per palestins, àrabs i internacionals durant el període revolucionari dels anys 60 als 80. Reem Shilleh utilitza aquest material d’arxiu per produir obres artístiques contemporànies i proposa una lectura que li permet d’una banda, qüestionar el nacionalisme de l’Estat i com aquest defineix i s’apodera de la memòria col·lectiva i, de l’altra, intenta donar resposta a la realitat i al relat colonial de Palestina.

Actualment treballa en la seva nova pel·lícula, Out of the Shadows, que ha rebut el suport d’AFAC.

Reem Shilleh viu i treballa entre Ramallah i Brussel·les.

Filmografia

—Perpetual Recurrences, Palestine, 2016, 60 minuts

—Off Frame AKA Revolution Until Victory, de Mohanad Yaqubi i Reem Shilleh. França, Palestina, Líban, Qatar, 2015, 62 minuts, 16 mm

Per saber-ne més 

—’There is a mythology about what return is’ Hassina Mechaï interviews Palestinian film director Reem Shilleh on her latest documentary “Perpetual Recurrences”.

—Reem Shilleh 

Contacte

rshilleh@gmail.com