TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Reem Shilleh

documental, experimental, arxiu

refugiats, diàspora, exili, fedaïns, anticolonialisme, gènere, identitat, pertinença, third cinema, nakba, naksa

ريم الشلة

Biografia

Reem Shilleh és investigadora, comissària d’exposicions, editora i artista. La seva recerca es focalitza en l’ús de les imatges de propaganda revolucionària a Palestina, en la diàspora i en les xarxes de solidaritat. També analitza i qüestiona les imatges d’arxiu audiovisual i fotogràfic, captades per palestins, àrabs i internacionals durant el període revolucionari dels anys 60 als 80. Reem Shilleh utilitza aquest material d’arxiu per produir obres artístiques contemporànies i proposa una lectura que li permet d’una banda, qüestionar el nacionalisme de l’Estat i com aquest defineix i s’apodera de la memòria col·lectiva i, de l’altra, intenta donar resposta a la realitat i al relat colonial de Palestina.

Actualment treballa en la seva nova pel·lícula, Out of the Shadows, que ha rebut el suport d’AFAC.

Reem Shilleh viu i treballa entre Ramallah i Brussel·les.

Filmografia

—Perpetual Recurrences, Palestine, 2016, 60 minuts

—Off Frame AKA Revolution Until Victory, de Mohanad Yaqubi i Reem Shilleh. França, Palestina, Líban, Qatar, 2015, 62 minuts, 16 mm

Per saber-ne més

—’There is a mythology about what return is’ Hassina Mechaï interviews Palestinian film director Reem Shilleh on her latest documentary “Perpetual Recurrences”.

—Reem Shilleh 

Contacte

rshilleh@gmail.com