TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

Shayma Awawdeh

شيماء عواودة

Biografia

Shayma Awawdeh (1994) va obtenir el seu diploma de realització documental a la Universitat de Dar al-Kalima a Betlem i forma part de la nova generació de joves cineastes emergents a Palestina.

Després dels seus estudis decideix aprofundir en producció cinematogràfica i col·labora amb FilmLab-Palestine, que organitza el festival de cinema Palestine Cinema Days a Ramallah, Cisjordània. El 2012 juntament amb altres joves cineastes van crear el “Power group”, un grup per intentar promoure el cinema a Palestina.

El seu primer curtmetratge, 4th Floor, realitzat com a projecte final d’estudis va ser seleccionat al Festival Ciné-Palestine de París i seguidament, va ser projectat en molts altres festivals de cinema palestí a Europa i també a Catalunya, al cicle de cinema Palestina amb ulls de dona, l’any 2020. A 4th Floor, la cineasta exposa les dificultats que afronten les noies joves a Palestina que volen d’independitzar-se i de marxar del domicili familiar sense seguir els cànons tradicionals de la societat.

Shayma Awawdeh viu a Ramallah i treballa com a formadora en audiovisuals amb infants.

 

Contacte

shaymaawawdeh@gmail.com