TASHARUK

GÈNERE, CULTURA I RESISTÈNCIES A PALESTINA

النوع والثقافة والمقاومة في فلسطين

CORRESPONDÈNCIES 2023

INICI | INTERCANVIS  | CORRESPONDÈNCIES 2023

Barcelona-Nablus / Nablus-Barcelona
Juny-juliol 2023

 

El projecte “Correspondències” és una col·laboració entre l’Associació Hèlia, CliCme_inclusió, Family Defence Society (FDS) i Alaa Badarneh.

“Correspondències” és un diàleg fotogràfic entre dones de Barcelona (Catalunya) i de Nablus (Palestina) que participen en formacions de fotografia a les respectives localitats. Totes elles són supervivents de violències masclistes.

Les participants es van agrupar en parelles (una dona de Barcelona i una dona de Nablus). Cada setmana durant dos mesos van comunicar la seva quotidianitat (les coses que veien, els passaven o els cridaven l’atenció) mitjançant fotografies que compartien via WhatsApp generant un diàleg fotogràfic.

Nireen Munib - Andrea

Sfha_a i Arminda

Nisreen Hori - Cora

Ruba - Maria Mercè

Esraa - Meritxell

Rania - Nohemi

Sondos - Pilar

Razan - Reme

Donia - Annia

Aseel - Dianneth

"

El projecte Correspondències m’ha sensibilitzat respecte a una realitat que per mi fins ara era absolutament desconeguda… i a ser conscient que potser els meus problemes no són tan greus com pensava…

"

… Crec que és molt interessant el diàleg a partir d’imatges perquè la lectura del que reps i envies no és tancada; una fotografia ensenya, però també amaga; una fotografia descriu, però també suggereix. Permet una conversa comprensible que no ho seria lingüísticament (català-àrab).

"

He sentit la necessitat d’informar-me més sobre la realitat de Palestina, ja que des d’aquí no sempre tenim la informació real del que està passant. Els mitjans de comunicació gairebé no informen, i es blanqueja el que està fent Israel. És molt dur pensar que la dona amb la qual he fet l’intercanvi viu aquesta realitat cada dia. Ha estat una veritable oportunitat per obrir una finestra a un país llunyà i diferent.

"

No estic sola.

"

M’ha donat l’oportunitat de conèixer una altra realitat ben diferent malgrat
estar en el mateix món… i també ser conscient del poder que té Internet per
a acostar-nos a altres persones que mai haguéssim imaginat que fos
possible…